2019 Kedi-Köpek Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Kedi ve köpeklere yapılacak aşıların ve parazit uygulamalarının 2019 yılı asgari ücret tarifeleri belli olmaya başladı. Bilindiği gibi her ilin Veteriner Hekimler Odası, o yıl içerisinde hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren yerlerin (klinik, poliklinik, hayvan hastanesi vs.) uygulaması gereken asgari ücret tarifelerini belirliyor. Hizmet vermekte olan veteriner klinikleri, poliklinikleri, hayvan hastaneleri ve diğer hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren yerler bu asgari fiyat tarifesine uymak zorundadır.

Kedi ve köpeklerde en çok yapılan uygulamalardan birisi aşılama ve parazit tedavileridir. Hem evcil dostunuzun sağlığı hem de kendi sağlığınız için bu oldukça önemlidir. Bu nedenle aşı, iç parazit ve dış parazit uygulamalarını düzenli bir şekilde yaptırmakta fayda vardır. Oluşabilecek hastalıkları ve sorunları en aza indirmenin, sağlıklı ve mutlu bir ömür sürmenin en önemli noktalarından birisidir.

2019 Yılı Kedi Aşı Fiyatları

Ülkemizde kediler için uygulanan başlıca aşılar; kuduz aşısı, karma aşı, lösemi (FeLV) aşısı ve FIV aşısıdır. Bu aşılar dışında genellikle tedavi amacı ile, bazen koruma amacı ile mantar aşısı uygulanabilmektedir. Tüm aşılar kesinlikle önemlidir. Fakat karma aşı kedilerdeki en ciddi hastalıklara karşı uygulandığından dolayı kesinlikle ihmal etmemek gerekir. Sizlere “Kedilerde Karma Aşı” konumuzda karma aşı ve içeriği konusunda detaylı bilgiler vermiştik.

2019 yılı için uygulanacak olan asgari fiyatlar aşağıda yer almaktadır. Bu fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir illerini baz alarak hazırladık. Bulunduğunuz yere göre fiyatlarda değişiklikler olabilmektedir.

Kedi Kuduz Aşısı: 80-110 TL
Kedi Karma Aşı: 80-110 TL
Kedi Lösemi Aşısı: 80-110 TL
Kedi FIV Aşısı: 120-150 TL
Mantar Aşısı: 120-180 TL

2019 Kedi İç ve Dış Parazit Uygulaması Fiyatları

Parazit uygulamaları kedinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Aynı zamanda kedilerden insanlara bulaşabilecek birçok hastalığın ana kaynağı parazitlerdir. Bu nedenle bu uygulamaları düzenli olarak yaptırmanız gerekmektedir. 2019 yılı için uygulanacak olan asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

Kedi İç Parazit (Tablet): 50-100 TL
Kedi İç Parazit (Enjektabl): 50-100 TL
Kedi Dış Parazit: 40-60 TL
Kedi İlaçlı Banyo Uygulaması: 100-120 TL

2019 Yılı Köpek Aşı Fiyatları

Kedilerde bahsettiğimiz gibi köpeklerde de aşı uygulamaları oldukça önemlidir. Köpeğinizin ve kendinizin sağlığı için bu uygulamaları düzenli ve doğru şekilde mutlaka yaptırmalısınız. Köpeklere uygulanan başlıca aşılar; kuduz aşısı, karma aşı, corona virüs aşısı, bordetella bronchiseptica aşısı, lyme hastalığı aşısı ve mantar aşısıdır.

Köpek Kuduz Aşısı: 80-110 TL
Köpek Karma Aşı: 80-110 TL
Köpek Corona Virüs Aşısı: 80-110 TL
Köpek B.Bronchiseptica Aşısı: 80-110 TL
Köpek Lyme Aşısı: 120-150 TL
Köpek Mantar Aşısı: 120-180 TL

2019 Köpek İç ve Dış Parazit Uygulaması Fiyatları

Köpek İç Parazit (Tablet): 60-100 TL
Köpek İç Parazit (Enjektabl): 60-100 TL
Köpek Dış Parazit: 50-65 TL
Köpek İlaçlı Banyo Uygulaması: 110-130 TL

2019 yılı için kedi ve köpeklere yapılacak olan aşıların ve parazit uygulamalarının asgari ücretleri bu şekildedir. Veteriner muayenehanesi, kliniği, polikliniği veya hayvan hastanesi daha yüksek bir ücret talep etme hakkına sahiptir. Hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren yerlerdeki diğer uygulamalar için “2019 Veteriner Fiyatları” konumuza göz gezdirebilirsiniz.

Yukarıda bir konuya değinmiştik. Her ilde yer alan Veteriner Hekimler Odası, o yıl için uygulanacak olan asgari ücret tarifelerini belirlemektedir. Bulunduğunuz il ile ilgili olarak arama yaparak, sitemizden ilinizdeki veteriner ücretlerini ve aşı fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Aşı ve Parazit Uygulamaları Ne Sıklıkla Yapılıyor?

Yavru kedi ve köpeklerde bazı aşılar koruyuculuğun daha iyi olması için birden fazla tekrar şeklinde yapılır. En önemlileri karma aşıdır. Karma aşılar genellikle 3 hafta ara ile 2 veya 3 doz olacak şekilde yapılır. Kuduz hariç diğer aşılarda genellikle tekrarlı olacak şekilde uygulanır. Sonrasında ise yılda 1 kez tekrarları yapılır.

İç ve dış parazit uygulamalarında ise önerilen 3 ayda 1 tekrar edilmesidir. Dışarıda bakılan kedi ve köpeklerde mevsime göre dış parazit uygulaması daha sık olarak tekrarlanabilir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bugün karma aşısı ve kuduz aşısı yaptırdım. Bir adette dış parazit için ufak tüpte ilaç aldım enseden sürmek için. 340 lira para verdim! Fiyatlar çok yüksek ben aşı yaptırmam bundan sonra, doğadaki köpeklere aşı mı yapılıyor sanki… Bir ayda 500 lira para verdim aşıya!

    1. Kuduz aşısı ile karma aşı bir arada yapılmaz ki; yaptırmışsın ama yaptırdığın aşılar bir işe yaramayacak.

  2. Kedime Advantage damla yapıldı enseden, iç ve dış parazit yerine geçiyor mu? Ekstra iç parazit için hap yutturmaya gerek var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu