Renklerine Göre Papağan Türleri

Papağanlar doğadaki en renkli canlı gruplarından birisidir. Küçük, büyük birçok papağan türü vardır ve her bir papağan türünün kendine özgü özellikleri vardır. Renk anlamında ise o kadar zengin bir ailedir ki; doğadaki her bir rengi papağanlarda görmemiz mümkündür. Papağanlar ile ilgili sitemizden sürekli bilgiler vermekteyiz. Bu konumuzda ise sizlere renklerine göre papağan türlerinden bahsedeceğiz.

Birçok papağan türü karma renklere sahiptir. Yani tek renk değildir ve birçok rengin kombinasyonundan meydana gelmiştir. Bu nedenle sizlere bu konumuzda saf renklere sahip olanlar ile beraber renk yoğunluğuna bakarak sınıflandıracağız. Yani en yoğun renk hangisi ise o papağanı o sınıfa koyacağız.

Beyaz Papağanlar

Beyaz Kakadu: Beyaz papağan dediğimizde aklımıza ilk gelen papağan türü Latince adı Cacatua alba olan beyaz kakadu papağanıdır. Vücudunun çok büyük bir kısmı beyazdır.
Sarı Taçlı Kakadu: Bu papağan türüde kakadu sınıfında yer almaktadır. Sadece başındaki taç bölümü açık sarı renklidir. Bunun dışında tüm vücudu beyazdır.

Başlıca beyaz papağan türleri bunlardır. Bunlar dışında muhabbet kuşlarının, sultan papağanlarının, diğer kakadu türlerinin ve hindistan papağanlarının beyaz renklerini görmeniz mümkündür.

Beyaz Papağan

Sarı Papağanlar

Golden Parakeet: Sarı renkli papağanlardan birisidir. Kanat kısmında küçük bir alanda yeşil bölge mevcuttur. Bunun dışında vücudu altın sarısı rengindedir.
Mavi Sarı Macaw Papağanı: Vücudunun büyük kısmı açık mavi ve sarı renktedir. Vücudunun alt kısımları sarıdır.

Bu kuşlar dışında muhabbet kuşlarının, sultan papağanlarının, bazı kakadu türlerinin ve pasifik papağanlarının sarı rengini görmeniz mümkündür.

Sarı Papağan

Yeşil Papağanlar

Muhabbet Kuşları: Muhabbet kuşlarının birçok rengini ve renk kombinasyonunu görmemiz mümkündür. Fakat doğal ortamlarındaki rengi yeşil olduğundan özellikle bu renk altında paylaşmak istedik.
Hindistan Papağanı: Aynı zamanda İslender papağanı olarakta anılmaktadır. Vücudunun büyük bir bölümü yeşil renktedir.
Eclectus Papağanı: Bu papağan türünü buraya yazıyoruz ama erkekleri yeşil renktedir. Dişilerin rengi ise kırmızı-bordo şeklindedir.
Amazon Papağanı: Bu papağanın birçok alt türü vardır. Fakat genel olarak renkleri yeşil ve tonlarındadır.
Aşk Kuşu: Bu türün baş, boyun ve ön gövde bölgesi dışında vücudunun geri kalan kısmının çoğunluğu ve kanatları yeşil renktedir.

Yeşil Papağan

Kırmızı Papağanlar

Scarlet Macaw Papağanı: Kombine renklere sahip olan bir papağan türü olsa da özellikle baş, boyun ve ön gövde bölgesi ile kanatlarının başlangıcı kırmızı renktedir.
Yeşil Kanat Macaw Papağanı: Kanatlarının bir kısmı yeşil ve mavi renktedir. Bunun dışında kalan vücudunun büyük bir kısmı kırmızı renktedir.
Eclectus Papağanı: Bu papağanı yeşil papağanlar sınıfında da yazmıştık. Orada dediğimiz gibi erkekleri yeşil renktedir. Fakat dişileri kırmızı ve bordo tonlarındadır.
Crimson Rosella Papağanı: Vücudunun belirli yerlerinde mavi ve diğer renkleri görebilsekte ağırlıklı olarak kırmızı renk hakimdir.

Kırmızı Papağan

Gri Papağanlar

Jako Papağanı: Aynı zamanda Afrika gri papağanı olarakta bilinmektedir. Vücudunun büyük kısmı gri renktedir.
Sultan Papağanı: Sultan papağanı birçok renkte görmek mümkündür. Fakat en çok gördüğümüz renk gri ve tonlarındadır. Vücutlarının değişik yerlerinde başta sarı olmak üzere farklı renkler görebiliriz.

Gri Papağan

Mavi Papağanlar

Mavi Sarı Macaw Papağanı: Vücutlarının alt kısımlarının sarı renkte olduğunu söylemiştik. Vücutlarının üst kısımları ise turkuaz benzeri mavi renktedir.
Sümbül Ara Papağanı: Vücutlarının büyük bir bölümü lacivert renge yakın koyu mavi renktedir.

Mavi Papağan

Başlıca renkleri ve bu renklerde yer alan başlıca papağan türlerini sizlere vermeye çalıştık. Fakat en başta da dediğimiz gibi papağan ailesi çok geniş ve çok renkli bir ailedir. Her rengi ve kombinasyonu görmeniz mümkündür. En basitinden muhabbet kuşunun onlarca farklı rengi ve yüzlerce farklı renk kombinasyonu vardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu