Senegal Papağanı Hakkında Bilgi

Latince ismi Poicephalus senegalus’dur. Papağangiller familyasının en bilinen üyelerinden birisidir. Afrika kökenli bir papağandır. Senegal başta olmak üzere; Gambia, Fildişi Sahili, Gana, Nijerya, Kamerun ve Çad’da yaşar. Birçok evcil sever sakin, sevecen, sessiz ve kibar olmasından dolayı bu papağanı seçer. Sadece üreme dönemlerinde bu davranışları biraz değişebilir. Kafa, boyun, yanak ve gırtlak kısmı gri, diğer yerleri ise yeşil, sarı, kırmızı ve mavi tonlardadır.

Genel Özellikleri

Bu papağan türünün 9 cinsi bulunmaktadır. Ortalama yaşam süreleri 25-30 yıldır. Boyları ise 25 cm civarına ulaşmaktadır. Konuşma yeteneklerinin çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Fakat eğitim ile sınırlı da olsa konuşabilirler. Yukarıda da dediğimiz gibi baş kısmı ve boyun kısmı gri renkte, göğüs kısmı genelde sarı ve turuncu tonlarında, kanatları ise yeşil ve mavi tonlarındadır. Gaga rengi siyahtır. Dişi ve erkeklerde renk anlamında bir ayrım yoktur.

Kuluçka süreleri ortalama olarak 28 gündür. Yumurtadan çıkan yavrular, çıktıktan 80-85 gün sonra tüylenmeye başlarlar.

Beslenme

Doğal ortamlarında diğer papağan türlerinde olduğu gibi tohumlar ve meyveler ile beslenirler. Ev ortamında beslenenlere küçük hububatlar, meyveler ve sebzeler verilebilir. Bunun dışında ayçiçeği çekirdeği ve yer fıstığı da verebilirsiniz.

Bakımı

Özellikle sessiz ve sakin olmaları nedeni ile evde tercih edilen papağan türlerinden birisidir. Ev ortamında bakırken alanının yeterli olmasına özen gösterilmelidir. Yine oyuncaklar ile bakıldığı bölge zenginleştirilmelidir. Gün içerisinde sesli olduğu zamanlar olabilir ama kısa sürede tekrar eski hallerine dönerler. Üreme döneminde biraz agresiflik ve ses olabilir. Yavru almayı düşünüyorsanız derin folluklar idealdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu