Yeşil Kanat Ara Papağanı

Yeşil kanatlı ara papağanları Orta Amerika’nın güneyi ile Güney Amerika bölgelerinden köken alır. Latince adı Ara chloroptera’dır. Ortalama olarak 960 cm boya ulaşırlar. Ortalama yaşam süreleri ise 40-60 yıl arasındadır. Vücudundaki tüyler kırmızıdır. Kanatları ise yeşil renkli tüyler ile kaplıdır. Gagaları oldukça kuvvetlidir. Yeşil kanat ara papağanlarının ortalama kuluçka süreleri 28 gündür ve yavrular yumurtadan çıktıktan 3 ay sonra tüylenmeye başlarlar.

Genel Özellikleri

Yeşil kanat ara papağanları her ne kadar güçlü gagalara ve büyük boyutlara sahip olsada oldukça uysal papağanlardır. Sadece diğer kuşlarla anlaşması kolay değildir. Hatta çift yapmak istediğinizde bile sizi uzun süre uğraştırabilir. Yüksek sesli öterler. Konuşma yetenekleri iyidir. Söyledikleri kelimeler net olarak anlaşılır.

Beslenme

Evlerde de normal doğasına yakın bir besleme yapılır. Tohumlar ve meyveler ana besin kaynaklarıdır. Ayrıca fıstıklarda verilebilir. Hatta sert kabuklu olanları bile güçlü gagası sayesinde hiç zorlanmadan tüketir.

Bakım

Oldukça dayanıklı kuşlardır. Bu nedenle hem dış ortamlarda hem evlerde bakılabilir. Fakat tabi ki soğuk kış günlerinde yine de dikkatli olmak lazımdır. Güçlü gagaları ile bulundukları ortamdaki bazı malzemelere zarar verebilir. Bu nedenle dal temin edilmeli ve bu dallar ile uğraşması sağlanmalıdır. Bu sayede diğer malzemelere zarar vermesinin önüne geçilebilir. Ayrıca özel papağan oyuncakları da kullanılabilir.

Üreme

Yaşadıkları ortama sağlam bir folluk koyularak çift kuşların üremeleri sağlanabilir. Yeşil kanat ara papağanları ortalama olarak 2-3 adet yumurta yumurtlar ve 28 gün kuluçka yaparlar. Bu 28 günün sonunda yavrular çıkar. Çıkan yavrular yaklaşık 3 ay sonra tüylenmeye başlar. Yavrular tüyleninceye kadar rahatsız edilmemelidir. Başarılı bir dönemden sonra çift yeşil kanat ara papağanları başarılı ebeveyn olduklarını kanıtlamış olurlar ve bundan sonraki dönemlerde de genellikle başarılı olurlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu