2017 Kedi-Köpek Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Evcil hayvan besleyenler aşı ve parazit uygulamalarının ne kadar önemli olduğunu bilirler. Veteriner hekim kontrolünde kedinizin veya köpeğinizin aşıları ve parazit uygulamaları hem sizin hemde hayvanınızın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle bu uygulamaları ihmal etmemek ve düzenli olarak yaptırmak gerekmektedir.

Kedi ve köpekler için farklı aşılar vardır. Bunlardan kuduz aşısı ve karma aşı olmazsa olmazlar arasında yer alır. Bunlar dışında corona, bronşit, lyme, mantar, lösemi gibi ekstra aşılar vardır. Bu aşılarında uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu aşılara ait programı veteriner hekiminiz hayvanınızın yaşına, genel durumuna ve bulunduğunu bölgeye göre ayarlayacaktır.

Aşı dışında programlı ve düzenli şekilde yapılması gereken bir diğer uygulama ise parazit uygulamalarıdır. Parazit uygulaması iç parazit ve dış parazit olarak 2’ye ayrılır. Bu uygulamalarda veteriner hekiminizin tavsiyesine göre düzenli aralıklar ile yapılmalıdır. Genellikle 3 ayda 1 tekrar edecek şekilde uygulamalar yapılır.

Gelelim fiyatlara… Aşı ve parazit uygulamasına ait asgari fiyatları her ilde bulunan Veteriner Hekim Odası belirler. Veteriner hekimler bu fiyatları uygulamak zorundadır. Daha doğrusu bu fiyatlar asgari fiyatlardır. Bu fiyatların altına düşemez ama üstünde bir fiyat talep etmek veteriner hekimin tercihine kalmıştır. İl il bu fiyatlar farklılık gösterebilir. 2017 yılı için bazı önemli illerdeki fiyatları sizler ile paylaşıyoruz.

2017 İstanbul Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Köpek Kuduz Aşısı: 60 TL
Köpek Karma Aşı: 70 TL
Köpek Corona Virüs Aşısı: 70 TL
Köpek Bortadella Aşısı: 70 TL
Köpek Lyme Aşısı: 85 TL

Kedi Kuduz Aşısı: 60 TL
Kedi Karma Aşı: 70 TL
Kedi FeLV Aşısı: 70 TL
Kedi FIV Aşısı: 85 TL

Kedi İç Parazit (Tablet): 30 TL
Kedi İç Parazit (Enjektabl): 45 TL
Kedi Dış Parazit: 20 TL + İlaç Ücreti
Kedi İlaçlı Banyo Uygulaması: 55 TL

Köpek İç Parazit (Tablet): 30 TL
Köpek İç Parazit (Enjektabl): Minimum 45 TL
Köpek Dış Parazit: 30 TL + İlaç Ücreti
Köpek İlaçlı Banyo Uygulaması: 90 TL

2017 Ankara Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Eklenecektir.

2017 İzmir Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Köpek Kuduz Aşısı: 70 TL
Köpek Karma Aşı: 70 TL
Köpek İç Parazit Tedavisi: 55 TL

Kedi Kuduz Aşısı: 70 TL
Kedi Karma Aşı: 70 TL
Kedi İç Parazit Tedavisi: 55 TL

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. 2 aylık dişi bir yavru köpek sahipleneceğim. Daha önce hiç aşı olmamış. Aşı sıralaması nasıl olmalı sizce? Ne yapmalıyım?

    1. Önce gençlik aşısı ve parazit aşısı yaptır. 21 gün sonra bir tane daha gençlik aşısı yaptır yeter. Bende iki aylık yavru köpek aldım.

  2. 1 buçuk aylık, kırma pitbula hangi aşılar yapılır? Kaç TL’dir. Zonguldak/Ereğli

  3. Adana’da iç parazit tablet, dış parazit losyon fiyatları ne kadardır? Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

  4. 1 buçuk aylık kedi yavrusunu sahiplenmek istiyorum. Hangi aşıları yaptırmam gerekir? Bilgi verebilir misiniz ve ücretleri ne kadardır?

  5. Üç buçuk aylık dört tane kedi yavrum var. Birde anneleri var. Daha önce hiç aşı olmamışlar. Acaba hangi aşıları olmalılar?

  6. Sokaktan bir kediyi 2 gün önce eve götürdüm. Kaç aylık hiç bilmiyorum ama 5-7 aylık gibi görünüyor. Hangi aşıları yaptırmam gerekiyor acaba?

    1. Yediklerine içtiklerine dikkat et. Benim kedim de 7 aylık, aynı şekilde kusmalar oldu. İç parazit yaptırdım, antibiyotik yaptı. Bir de şimdi tablet kullanıyorum ishali olduğu için. Sadece kusma varsa yediği bir şey dokunmuş olabilir.

      1. İyi akşamlar benim kedim de üç gün kustu. Bugün veterinere götürdüm, sırf faturayı kabartmak için her pozisyonda kedinin röntgenini çektiler. Yaptıkları bir müdahale olmadı, kedimi aldım çıktım. Birde 750 TL istediler, 400 ödedim. Kedimin ishali hala devam ediyor. Acaba siz hangi tablet kullandınız ishal için?

  7. Merhaba arkadaşlar, 1.5-2 aylık yavru köpek besliyorum. Gençlik aşısı ile parazit aşısı vurdursam yeterli midir?

    1. Hayır yeterli olmaz yavru olduğu için ilk aşısı iç dış parazit daha sonra corona iki doz halinde uygulanır. Sonra karma aşıları bu da iki dozdur ve yaptırmalısınız. Aksi halde kanlı ishale yakalanması kaçınılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu