2018 Kedi-Köpek Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Her yıl Veteriner Hekimler Odası tarafından veteriner kliniklerinin uygulayacakları asgari ücretler belirlenmektedir. 2018 yılı için hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren veteriner muayenehaneleri, klinikleri, poliklinikleri ve hayvan hastanelerinin uygulayacakları asgari ücret tarifeleri belirlenmiştir. Kedi ve köpeklere uygulanacak olan aşıların ve iç parazit uygulamalarının asgari ücretleri de yine bu tarife ile belli olmuştur.

Kedi ve köpeklerin sağlığı; aynı zamanda insan sağlığı için aşılamalar ve parazit mücadelesi oldukça önemlidir. Kedi ve köpeklere kuduz ve karma aşılar başta olmak üzere çeşitli aşılar yapılmaktadır. Yine iç parazit ve dış parazit mücadeleside kedi ve köpeklerde düzenli olarak yapılmalıdır. Aşağıdaki listede kedi ve köpeklere uygulanan aşıların ve parazit ilaçlarının asgari fiyatları belirlenmiştir. Hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren yerler bu fiyat tarifesine uymak zorundadır. Bu belirlenen fiyatlar asgari ücret tarifesidir. Fiyatlar bu rakamların üzerinde olabilir ama altında olamaz, bu konuyu özellikle belirtmek isteriz.

2018 yılı için uygulanacak olan fiyatları her ilin Veteriner Hekimler Odası belirlemektedir. En çok evcil hayvan bulunan illerimiz olan İstanbul ve İzmir’e asit asgari ücret tarifesini sizler ile paylaşıyoruz. Diğer illerdeki fiyatlar yine bu rakamlara yakın olacaktır. Bu rakamlar size bir fikir verebilir.

2018 İstanbul Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Kedi Kuduz Aşısı: 65 TL
Kedi Karma Aşı: 75 TL
Kedi Lösemi Aşısı: 75 TL
Kedi FIV Aşısı: 95 TL
Kedi İç Parazit (Tablet): 35 TL
Kedi İç Parazit (Enjektabl): 50 TL
Kedi Dış Parazit: 25 TL + İlaç Ücreti
Kedi İlaçlı Banyo Uygulaması: 60 TL

Köpek Kuduz Aşısı: 65 TL
Köpek Karma Aşı: 75 TL
Köpek Corona Virüs Aşısı: 75 TL
Köpek B.Bronchiseptica Aşısı: 75 TL
Köpek Lyme Aşısı: 95 TL
Köpek İç Parazit (Tablet): 35 TL
Köpek İç Parazit (Enjektabl): Minimum 50 TL
Köpek Dış Parazit: 35 TL + İlaç Ücreti
Köpek İlaçlı Banyo Uygulaması: 100 TL

2018 İzmir Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları

Kedi Kuduz Aşısı: 80 TL
Kedi Karma Aşı: 80 TL
Kedi İç Parazit Tedavisi: 65 TL

Köpek Kuduz Aşısı: 80 TL
Köpek Karma Aşı: 80 TL
Köpek İç Parazit Tedavisi: 65 TL

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Türkiye şartlarına göre bu fiyatlar pahalı değil; çok aşırı uçuk aslında… O kadar çok insan var ki kedi köpek isteyen.

  2. Aşırı pahalı en alt fiyatlar verilmiş burada veterinere gittiğimiz zaman bu fiyatlar 10 ile 20 TL arası artıyor. Ortalama yapılması şart olan aşıların toplamı 600 ile 700 arası oluyor. Geliri düşük olan vatandaşlarımız hayvan sevgisinden mahrum kalıyor veya aşısız bakıp sonucunda yine hüsrana uğruyorlar…

  3. Aşı fiyatları inanılmaz yükseldi. En son iki kedi iç ve dış toplam 200 TL ödedik. Evde bebek olduğu için iç paraziti 45 günde bire düşürdüler. Ayda 200 TL gerçekten çok ağır geliyor ve mecbur yaptırmamız gereken aşılar. Kedilerimizi ilk aldığımız zamanlar 70 TL falan ödüyorduk. Buna mutlaka çözüm bulunması gerekir. Hayvan sevgisi de mi zengin tekelinde olacak artık?

  4. Evet bence de ücretler çok uçuk… O varlıkların sıhhatli olması demek, onlara bakan insanlarında sağlıklarıyla ilgili olduğundan bu fiyatların yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşündürdü bana… Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki maalesef hayvansever olmak bile lüks sayılıyor.

  5. Ben kaç zamandır çocuklarıma eve kedi alacağız diye söz vermiştim. Şimdi gördüğüm fiyatlarla bir daha düşünmem gerekiyor. Keşke hayvanlarla gerçekten yaşayabilsek, hemde maddi durumunu düşünmeden!

  6. Aşılarda indirim yapılmalı. Alırken daha düşüktü aşı fiyatları, şimdi yetişemiyorum. Barınağa mı bıraktırmak istiyorsunuz? Hem hayvan beslemek herkesin hakkıdır. Kıyafetlerinden tutun oyuncaklarına kadar her şeyleri çok pahalı. Sadece zenginler sahiplenmiyor bu hayvanları. Barınaktan da çok hayvan sahiplenmek isteyenler var sırf bu aşı fiyatları yüzünden sahiplenemiyorlar. En kısa zamanda çözüm bulunmalı.

  7. Yazıklar olsun nedir ki bu aşının maliyeti insanların ilaçlarından daha mı pahalı ya hayvan sevgisi var köpek aldım barınaktan 3 aylık düşüncesizlik yapmayım aşılarını yaptırayım dedim ama fiyatlara bak diyecek söz yok ben bu aşıları yaptıramam köpeği de geri veremem, vermem de kendi imkanlarımla bakacağım artık.

  8. Ya parası batsın da; güzelim pitbullara nasıl yasak var. Peki veterinerler işlem yapmıyorlar mı? Ben mesela sahiplenmek istiyorum evet yasak biliyoruz ama hayvancağızı aşısız mı bırakacağız? Neslini mi yok edeceğiz? Bakılmayacak mı? Hemen şikayet mi edileceğiz? Lütfen biri bilgi versin.

  9. Sokakta kedi buldum veteriner kliniğe götürdüm. İç ve dış parazit 75 lira bir de ağızdan verilen iç parazitin çeyreğini kullandı. Yani 700 gram bir kedi ishal olmuştu. Kalan çeyreği de başkasına kullanır yarısını bir başkasına… İyi para kazanıyorlar biraz duyarlı olalım dedikleri yok resmen sömürüyorlar hayvan severleri…

  10. Fiyatlar çok yüksek, bu fiyatlar düşük gelirli aileler için uygun değil. Fiyatlar düşürülmeli.

  11. Bu fiyatlar taban fiyat, yetmiyormuş gibi veterinere gittiğimizde yukarıdaki fiyat listesinin üzerine 15-20 TL daha ekleniyor. Yazık, günah fiyatlar ile ilgili acil aksiyon alınmalı.

  12. Kedi ve köpeklerde aşıların sürekli tekrarlanmasındaki mantık nedir? İnsanlarda aşı oluyor, bizde neden aşı tekrarı yapılmıyor. Bence hepimiz kandırılıyoruz.

  13. Ya şimdi benim durumum var yaptırabiliyorum ama durumu olmayan birisi aşısız hayvan bakmaya mecbur kalıyor. Yani çok uçuk fiyat bunlar. Hayvan aşıları hatta aksesuarları ve araç gereçleri ucuz olsa o hayvanın hayatı daha mutlu olur. Köpek mamaları parasını sonuna kadar hak ediyor mesela ama aşılar çok gereksiz pahalı.

  14. Saçmalık resmen. Bir kutu insan ilacı 5-10 lira ama bir tane kedi köpek iç parazit hapı 35-40 lira. Veterinerler para kazansın diye üstelik zorunlu taban fiyatı uygulaması uygulanarak hayvan sevgisi üzerinden dolandırılmaya çalışılıyoruz. Tanesi 3-4 lira olan hapı içirip ve bir damla ensesine damlatıp 80-100 lira para alıyorlar.

  15. Bende şikayetçiyim, veterinere kedimi götürüyorum iç parazit aşısı yapıyor 90 TL alıyor. Bu nasıl bir durum anlamış değilim. Adam bir tartıya koyar kilosuna bakar yok böyle bir şey birde kontrole zamanında getirmediğimiz için yani fırça atıyor. Yok biz sizi telefonla aradık falan ama ne arayan var ne soran! Neyse bu ilaçları, aşıları nereden nasıl temin ederiz. Bir arkadaş yazarsa minnet duyarım, saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu