2020 Kedi Aşı ve İç-Dış Parazit Uygulaması Fiyatları

Kedilere uygulanan aşıların ve iç ile dış parazitlerin 2020 yılı fiyatları belli oldu. Her yıl Veteriner Hekimler Odası tarafından belirlenen asgari ücret tarifesi ile kedilere uygulanan karma aşı, kuduz aşısı ve diğer aşılar ile iç ve dış parazit uygulamalarının fiyatları da belli oldu. Öncelikli olarak şunu belirtelim her ile ait olan Veteriner Hekimler Odası, o ilde görev yapan hayvan sağlığı yerleri için fiyat listesini belirlemektedir. Bu nedenden dolayı bulunduğunuz yerde fiyatlarda küçük farklılıklar olabilir.

2020 Kedi Aşı Fiyatları

Kediler ve tüm canlılar için aşılar oldukça önemlidir. Birçok enfeksiyöz hastalıktan korunmak için aşıların önemi çok büyüktür ve mutlaka aşı uygulamaları düzenli olarak yapılmalıdır. Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi ve minimum seviyede risk altında olması için aşıların önemini her konuda dile getirmeye çalışıyoruz. Kedilere başlıca uygulanan aşılar ise karma aşı, kuduz aşısı, lösemi aşısı, FIV aşısı ve mantar aşısıdır. Bunun dışında tetanoz gibi gerekli durumlarda uygulanan aşılarda vardır. Sitemizde kedi karma aşı içeriği hakkında bilgi vermiştik. Tekrar etmek gerekirse bu aşıları kedilerde oldukça şiddetli seyreden ve ciddi sağlık problemlerine yol açan; Feline Panleukopenia, Feline Enfeksiyöz Rhinotracheitis ve Calicivirüs enfeksiyonlarına karşı yapıyoruz. Diğer aşıları zaten adından da anlayabilirsiniz.

  • Kedi Kuduz Aşısı: 90-120 TL
  • Kedi Karma Aşı: 90-120 TL
  • Kedi Lösemi Aşısı: 90-120 TL
  • Kedi FIV Aşısı: 120-170 TL
  • Mantar Aşısı: 120-180 TL

2020 Kedi İç Parazit Fiyatları

Aşılardan sonra sıra iç parazit uygulamalarına geldi. Bu uygulamalar hem kedinizin sağlığı hem de kendi sağlığınız için oldukça önemlidir. Çünkü kedilerden insanlara geçebilen bazı parazit türleri vardır. Bunları engellemek ve bu tarz olumsuz durumların önüne geçmek için, kısacası küçükte olsa riske girmemek için iç parazit uygulamaları düzenli olarak yapılmaktadır. Kuru mama ile beslenen ve evde bakılan kedilerde bu uygulamalar üç ayda bir kez önerilmektedir.

Kedilere iç parazit uygulaması tablet olarak veya enjeksiyon olarak yapılabilmektedir. Son zamanlarda ense damlası şeklinde uygulamalarda görülmeye başlanmıştır.

  • Kedi İç Parazit (Tablet): 50-100 TL
  • Kedi İç Parazit (Enjektabl): 50-100 TL

2020 Kedi Dış Parazit Fiyatları

Bit, pire, kene gibi dış parazitleri tedavi etmek ve bu tarz dış parazitlerin önüne geçmek için kedilere düzenli olarak dış parazit uygulaması yapılmalıdır. Mevsime, kedinin yaşadığı ortama ve risk kriterlerine bakarak uygulamanın süreleri değişiklik gösterebilmektedir. Tabi ki buna veteriner hekim karar verecektir. Ayda bir kez veya üç ayda bir kez bu uygulama yapılabilmektedir. Aynı zamanda bazen dış parazit yoğun olduğunda çeşitli ektoparaziter solüsyonlar ile banyo uygulamaları yapılabilmektedir.

  • Kedi Dış Parazit: 40-60 TL
  • Kedi İlaçlı Banyo Uygulaması: 100-120 TL

Bu listeyi İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük illerimizi baz alarak hazırladık. Bulunduğunuz bölgedeki fiyatları öğrenmek için aşağıdaki yorum bölümünden bizlere yazabilirsiniz.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Merhabalar, ben kedimi barınaktan aldım. Neredeyse 4 yıl oluyor. Barınaktan aldığımda oradaki yetkililer, bütün aşılarını yaptıklarını söylemişlerdi. Şimdi ise kedimin dışkısında parazit ve evde sürekli olmasına rağmen boyun altında siyah siyah noktalar ve bit var. Bu konuda benim sizden öğrenmek istediğim. Kedime hangi aşıları yaptırmalıyım? Aşı sırası nasıl olmalı? Aşı yaptırdığım sırada kedim için aşı kartı ve kimlik kartı çıkartabiliyor muyum ve toplam ne kadar ücret ödemeliyim? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

    1. İyi günler, ben pek bir bilgi sahibi değilim ama kedimi veterinere ilk götürdüğümde aşı kartı veriyorlar ve veterinere gidip durumu anlatırsan sana en doğru şekilde yardımda bulunurlar. Eğer Bursa’da yaşıyorsan veterinerimin numarasını verebilirim. Çok mükemmel bir veteriner.

      1. Merhaba, ben Bursa’da yaşıyorum. Kedimin ilk aşılarını yaptıracağım fiyatı çok cep yakmayan ve güzel bir veteriner arıyorum. Numarayı bana atar mısınız?

      2. Merhaba, şimdi aşılar ile ilgili araştırma yaparken denk geldim yorumunuza. Ben de iyi ve çok pahalı olmayan bir veteriner arıyorum. Rica etsem bahsettiğiniz veterinerin numarasını alabilir miyim?

      3. Merhaba, aşıları araştırırken yorumunuzu gördüm iyi ve çok pahalı olmayan bir veteriner arıyorum. Rica etsem numarasını bende alabilir miyim?

    2. 4 yıldır aşı yaptırmamış olmanız çok garip, 2-3 ayda bir mutlaka iç ve dış parazit yaptırmanız gerekmektedir. Bu aşılar sadece kediniz için değil kendi sağlığınız içinde büyük önem taşımaktadır.

    3. O an ki aşıları tamam dediler. Büyük ihtimalle 4 yılda kedi hiç aşı olmadı ve veterinere gitmedi mi? Şaka mı bu?

  2. Üç ayda bir kez iç ve dış parazit, yılda bir kez kuduz, karma, lösemi aşısı yaptırmanız gerekiyor.

  3. Merhabalar, ben Çanakkale’de yaşıyorum. Bir kedi sahipleneceğim yakında ama hangi veterinere gideceğimi bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

  4. Bugün kedime iç ve dış parazit aşılarını yaptırdım, hayırlı olsun 1 temmuz itibariyle 70 TL olmuş aşı fiyatı. Bayıldık geldik, diğer illerde de fiyat böyle mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu