2023 Kedi ve Köpek Aşı Fiyatları

2023 kedi ve köpek aşı fiyatları belli oldu. Kedi ve köpeklerde aşılama oldukça önemlidir. Hem evcil hayvanınızın sağlığı açısından hem de sizin sağlığınız açısından aşıların düzenli olarak yaptırılması gerekmektedir. Kedi ve köpekler yaklaşık olarak 2 aylık yaşa geldiklerinde ilk aşıları yapılmaktadır. Sonrasında ise veteriner hekimin önerdiği aşıları, önerdiği aralıklar ile yaptırmak gerekir. İlk yavruluk döneminde aşı programı biraz yoğun olsa da, ileri yaşlarda genellikle yıllık tekrarlar yapılması yeterlidir. Kedi ve köpeklerde aşılar ve aşı programları hakkında bilgi sahibi olmak her evcil hayvan sahibi için önemli olan bir konudur.

Yeni bir kedi veya köpek sahiplenmiş olan kişiler ya da mevcutta bu evcil hayvanlara bakan kişilerin aşılar ile ilgili merak ettiği konulardan birisi de aşı fiyatlardır. Kedi ve köpeklerde aşı fiyatları çeşitli kriterlere göre farklılık göstermektedir. Aşının türü ve bulunduğunuz bölge bu unsurları etkileyen en önemli iki unsudur. Kedi ve köpeklerde başta karma aşı ve kuduz aşısı olmak üzere çeşitli aşılar uygulanmaktadır.

2023 Kedi Karma Aşı Fiyatları

Kedilerde karma aşı oldukça önemlidir. Kedilerde, özellikle de yavru kedilerde çok şiddetli enfeksiyonlara ve ciddi sağlık problemlerine hatta ölümlere neden olan bazı etkenlere karşı bu aşı yapılmaktadır. Ülkemizde kedi karma aşıları genellikle 3’lü karma aşı şeklinde uygulanmaktadır. Bu aşının içeriği ise Panleukepenia, Feline Rhinotracheitis ve Feline Calicivirus enfeksiyonlarına karşıdır. Kedilerde karma aşı ile alakalı olarak “Kedilerde Karma Aşı ve İçeriği” konumuzdan detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

2023 yılı içerisinde kedi karma aşıları 400 TL‘den yapılacaktır. Veteriner Hekimler Odası’nın açıklamış olduğu asgari rakam bu şekildedir. Kliniğe ve bölgeye göre fiyat biraz daha yukarıya çıkabilmektedir.

2023 Köpek Karma Aşı Fiyatları

Kedilerde olduğu gibi köpeklerde de karma aşılar oldukça önemlidir. Bu nedenle yavruluk döneminden itibaren karma aşıların düzenli olarak yapılması ve yıllık tekrarlarının ihmal edilmemesi gerekir. Köpeklerde karma aşılar ülkemizde genellikle 2’li, 5’li ve 6’lı olarak yapılmaktadır. 6’lı bir köpek karma aşısı Distemper, Enfeksiyoz Canine Hepatitis, Parvovirus, Parainfluenza, Enfeksiyöz Laryngotracheitis ve Leptospirosis hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır.

Köpek karma aşı fiyatı 2023 yılı için 400 TL‘dir. Bu rakam birçok bölgedeki Veteriner Hekimler Odası tarafından belirlenmiş olan asgari rakamdır. Klinik veya hayvan hastanesi daha yüksek rakamlar ile bu uygulamayı yapabilmektedir.

Köpeklerde aynı zamanda karma ve kuduz kombine aşılar bulunmaktadır. Karma ve kuduz kombine aşıların fiyatı ise 300 TL’dir.

2023 Kedi ve Köpek Kuduz Aşısı Fiyatı

Kuduz, hem memeli hayvanlar hem de insanlar için oldukça önemli bir hastalıktır. En önemli zoonoz hastalık olduğunu söyleyebiliriz. Gelişmiş birçok ülkede kuduz hastalığı eradike edilmiş olsa da dünyada birçok ülkede sorun olmaya devam etmektedir. Çok yoğun görülmesinde tedavisinin olmaması ve belirtiler ortaya çıktıktan sonra ölüme neden olması nedeni ile ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Evcil daha doğrusu ev kedi ve köpeklerinde bu hastalık neredeyse hiç görülmüyor olsa da; kuduz riske atılabilecek bir hastalık değildir. Hem de aşı ile koruma sağlanabilirken bu hastalığa karşı mutlaka kedi ve köpeklerin aşılanması gerekir.

Kedi ve köpekler için kuduz aşısı fiyatı 2023 yılı için 350 TL‘dir.

Kedi Aşı Fiyatları 2023

Kedilerde karma ve kuduz dışında çeşitli aşılarda veteriner hekim önerisi ile yapılmaktadır. Bu aşıların yaptırılmasının da birçok avantajı bulunmaktadır. Bu sayede kedinize daha sağlıklı ve uzun bir ömür sunabilirsiniz. Kedilere uygulanan diğer bazı aşılar ve fiyatları aşağıda yer almaktadır.

  • Kedi Karma Aşı : 400 TL
  • Kedi Kuduz Aşısı : 350 TL
  • Kedi Lösemi Virüsü Aşısı : 400 TL
  • Kedi FIV Aşısı : 400 TL
  • Kedi Mantar Aşısı : 550 TL
  • Kedi Tetanoz Aşısı : 550 TL

Köpek Aşı Fiyatları 2023

Köpeklerde de karma aşılar çeşitli şekillerde hazırlanabilmektedir. Karma aşının dışında kalan ve önemli enfeksiyonlara neden olabilen hastalıklar içinde aşı yaptırılması doğru olacaktır. Köpeklerde karma ve kuduz aşısı ile beraber uygulanabilecek diğer bazı aşılar ve bu aşıların fiyatları aşağıda yer almaktadır.

  • Köpek Karma Aşı : 400 TL
  • Köpek Kuduz Aşısı : 350 TL
  • Köpek Karma ve Kuduz Kombine Aşı : 600 TL
  • Köpek Bordatella Bronchiseptica (Kennel Cough) Aşısı : 400 TL
  • Köpek Corona Virüs Aşısı : 400 TL
  • Köpek Borrelia Burgdorferi (Lyme) Aşısı : 550 TL
  • Köpek Mantar Aşısı : 550 TL
  • Köpek Tetanoz Aşısı : 550 TL

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu