2017 Veteriner Hekim Ücret Tarifesi

Veteriner hekimin yaptıkları uygulamalardan alacakları asgari ücretleri bağlı oldukları Veteriner Hekimler Odası belirlemektedir. Her ilde yer alan Veteriner Hekimler Odası o yıl boyunca uygulanacak asgari ücretleri bildirirler ve hayvan sağlığı alanında hizmet vermekte olanlar bu asgari ücret tarifesine uymak zorundadır. 2017 yılı için birçok Veteriner Hekimler Odası asgari ücret tarifesini belirtmiştir ve veteriner hekimler bu ücretlere uymaya başlamıştır. Özellikle pet sağlığı alanında yoğun hizmet verilen iller olan; İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerde bazı uygulamalar için uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

UygulamaİstanbulAnkaraİzmir
Aşı ve Parazit Uygulamaları
Köpek Karma Aşı 70 70
Köpek Kuduz Aşısı 60 70
Köpek Corona Aşısı 70
Köpek Bronşin Aşısı 70
Köpek Lyme Aşısı 85
Köpek Mantar Aşısı
Kedi Karma Aşı 70 70
Kedi Kuduz Aşısı 60 70
Kedi Lösemi Aşısı 70
Kedi Mantar Aşısı
Köpek İç Parazit Uygulaması 45
Köpek Dış Parazit Uygulaması 30
Kedi İç Parazit Uygulaması 30-45
Kedi Dış Parazit Uygulaması 20
Enjeksiyon ve Serum Uygulamaları
Köpek Kas İçi Enjeksiyon 35 30
Köpek Diğer Enjeksiyonlar 35-45 30
Köpek Serum Uygulaması
Kedi Kas İçi Enjeksiyon 35
Kedi Diğer Enjeksiyonlar 35-45
Kedi Serum Uygulaması 70
Labaratuvar Testleri ve Diğer Bazı Uygulamalar
Tam Kan Tahlili 85
Serum Biyokimyasal Testleri 20
İdrar Muayenesi 85
Deri Kazıntısı Muayenesi 65
EKG 120
Röntgen 110 90
Ultrason 175-320 165
Cerrahi Bazı Uygulamalar
Dişi Köpek Kısırlaştırma 660-1000 600
Erkek Köpek Kısırlaştırma 340-485 450
Dişi Kedi Kısırlaştırma 450350
Erkek Köpek Kısırlaştırma 275 250

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bu fiyatları uygulayan vicdan sahibi bir veteriner var mı Anadolu yakasında? Bir dış parazit uygulamasına 60 TL veriyorum.

  2. Gerçekten çılgın fiyatlar. Avrupa’da bile daha az verirdim. Dişi kedilerin kısırlaştırılması orada 150 yaklaşık liraya geliyor. Türkiye’de ise 3 sene önce 250 verdim. Şimdi ise 450 oldu. Veteriner arkadaşım olmasaydı bahçemizde bugün 180 olurdu. Kliniklere 15 liraya gelen aşılar 80-90 TL’ye uygulanıyor. Açgözlü veteriner hekimler odası batsın. Fiyatlar daha düşük olsa, daha çok insan hayvan getirip hepimiz daha fazla kazanabilirdik. Veterinerler, sahipler ve hayvanlar.

  3. Ümran hanım merhaba, dış parazit uygulamasını kendinizde yapabilirsiniz. Ensesine yalayamayacak şekilde yapınız. Ama iç paraziti veterinerde yaptırırsınız.

  4. Merhaba, pincher cinsi, 8 yaşında bir köpeğimiz var. Hemosefali tanısı kondu ve şant takılması gerekiyormuş. Ameliyat için İstanbul veteriner fakültesini düşünüyoruz. Sizin tavsiyeniz olur mu? Fiyat tahmini ne olur? Teşekkürler.

  5. Bende bu akşam kreşten çocukları aldıktan sonra ufak yavru bir köpeği ezdim. Yolda ortada yatıyormuş ama arabam yüksek ve tam dönüş yeri olduğu için görmedim. Hala mutsuz ve huzursuzum. Okulumuzun sahibi aradı, veterineri aldı götürdü. Arka bacaklarından biri kırık, diğerinde de bir şey var dedi ama tam hatırlamıyorum. Birini alçıya alacak ancak diğeri için ameliyat yapacak. Çocuklar küçük olduğu için veterinere gidemedim. İç kanama olmazsa 2 gün sonra ameliyat edecek. İnşallah bir şey olmadan kurtulur. Benimde sorum bu işlemler aşağı yukarı ne kadar tutar? Bende kendimi hazırlayayım. Bilemiyorum hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım daha önce. Teşekkür ederim.

  6. Yaklaşık olarak 4 yaşlarında bir erkek kedim var. Bundan iki hafta önce karnının yan tarafında içten bir şişlik fark ettik. Ancak pek fazla önemsemedik. Yaklaşık 2-3 gün sonra bu şişliğin dışarı vurduğunu gördük, veterinere durumu anlatıp sorduk, o da bir antibiyotik (şurup) ve pomat yazdı. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullandık. Ayrıca yakalık alıp taktık. İlaçlar bitti fakat yara daha da açılarak büyüdü. Durmadan yakalıkla yaranın olduğu yer kaşımaya çalışıyor. Maddi durumum iyi olmamakla beraber bu durumda kediye yardım edecek veya bize bir yol gösterecek hayırsever bir veteriner yok mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu