2018 Veteriner Hekim Ücret Tarifesi

Her yıl o ilde bulunan Veteriner Hekimler Odası tarafından asgari ücret tarifesi yayınlanmaktadır. O il sınırları içerisinde bulunan veteriner muayenehaneleri, klinikleri, poliklinikleri ve hayvan hastaneleri bu ücret tarifesine uymak zorundadır. Veteriner hekimler odasının belirlemiş olduğu tarife; asgari ücret tarifesidir. Yani hayvan sağlığı alanında hizmet veren muayenehane, klinik, poliklinik ve hastaneler en az bu ücretleri almak zorundadır. Bu ücretlerin üst sınırları ile ilgili ise bir kısıtlama bulunmamaktadır.

2018 yılı için Veteriner Hekimler Odaları’ndan asgari ücret tarifeleri gelmeye başladı. Pet alanında en çok kliniğin bulunduğu ve pet hayvanlarının en yoğun olduğu İstanbul’a ait asgari ücret tarifesini sizler ile paylaşacağız. Diğer illerde fiyatlar küçük farklılıklar gösterebilmektedir.

2018 yılı içerisinde pet hayvanlarının muayenesi, aşıları, iç ve dış parazit uygulamaları ve diğer birçok uygulamalarına ait fiyat listesi aşağıda yer almaktadır. Listede yer almayan uygulamalar ile ilgili olarak ise sizler yorum bölümünden bilgi talep edebilirsiniz.

2018 Yılı Veteriner Hekim Ücret Tarifesi

Muayeneler

Kedi Genel Muayene: 100 TL
Köpek Genel Muayene: 100 TL
Kedi Kontrol Muayenesi: 50 TL
Köpek Kontrol Muayenesi: 50 TL
Kedi Acil Durum Muayenesi: 120 TL
Köpek Acil Durum Muayenesi: 120 TL
Kafes Kuşları Muayene: 50 TL
Sürüngen Muayene: 70 TL
Kemirgen Muayene: 50 TL

Aşı ve Antiparaziter Uygulamalar

Kedi Kuduz Aşısı: 65 TL
Kedi Karma Aşı: 75 TL
Kedi Lösemi Aşısı: 75 TL
Kedi FIV Aşısı: 95 TL
Kedi İç Parazit Uygulaması (Oral): 35 TL
Kedi İç Parazit Uygulaması (Enjetabl): 50 TL
Kedi Dış Parazit Uygulaması: 25 TL
Köpek Kuduz Aşısı: 65 TL
Köpek Karma Aşı: 75 TL
Köpek Corona Aşısı: 75 TL
Köpek B.Bronchiseptica Aşısı: 75 TL
Köpek Lyme Aşısı: 95 TL
Köpek İç Parazit Uygulaması (Oral): 35 TL
Köpek İç Parazit Uygulaması (Enjetabl): 50-90 TL
Köpek Dış Parazit Uygulaması: 35 TL

Enjeksiyonlar

Subkutan Enjeksiyon: 35 TL
İntramuskuler Enjeksiyon: 35 TL
İntravenöz Enjeksiyon: 45 TL
Subkonjuktival Enjeksiyon: 50 TL
İntraartiküler Enjeksiyon: 120 TL

Muayene Sonrası Klinik İşlemler

Anal Keselerin Temizlenmesi: 55 TL
Anal Keselerin Temizlenmesi (Lavaj): 120 TL
Korneal Fluoresin Uygulaması: 45 TL
Shirmer Gözyaşı Testi: 45 TL
Karın İçindeki Sıvı Drenajı: 95 TL
Dişi İdrar Yolu Sondası: 85 TL
Erkek İdrar Yolu Sondası: 60 TL
Basit Yara Temizleme: 55 TL
Komplike Yara Temizleme: 145 TL
Pansuman: 50 TL
Kulak Temizleme ve Yıkama: 85 TL
Lavman: 85-130 TL
Hospitalizasyon: 45-60 TL
Gastrik Lavaj: 145 TL
Mide Sondası: 60 TL
Mikroçip Uygulaması: 85 TL
Tırnak Kesme: 40 TL
Ayaktan Yabancı Cisim Çıkarma: 85-255 TL
Burundan Yabancı Cisim Çıkarma: 100-265 TL
Kan Transfüzyonu: 330 TL
Subkutan Sıvı Tedavisi: 35 TL
Anjiokat Uygulama: 35-40 TL

Laboratuvar

Kan Alımı: 45 TL
Kan Glukoz Testi: 35 TL
Kan Serum Biyokimyasal Testi: 40 TL
Kan Sayımı: 85 TL
Eritrosit Sayımı: 50 TL
Lökosit Sayımı: 50 TL
Hematokrit: 45 TL
Total Protein: 40 TL
Trombosit: 40 TL
Formül Lökosit: 50 TL
Dışkı Muayenesi: 60 TL
Dermotofit Testi: 110 TL
Sitolojik Muayene: 50 TL
Deri Kazıntısı Testi: 70 TL
İdrar Muayenesi: 95 TL

Radyografi

Dijital Röntgen: 120 TL
Röntgen: 60-100 TL
MR: 600 TL
Tomografi: 420 TL
Ultrason Muayenesi: 195-350 TL

Cerrahi Uygulamalar

Gaz Anestezi: 120-180 TL
Enjektabl Anestezi: 95-130 TL
Lokal Anestezi: 55 TL
Sedasyon: 95-120 TL
Erkek Kedi Kısırlaştırma: 300 TL
Erkek Köpek Kısırlaştırma: 375-535 TL
Dişi Kedi Kısırlaştırma: 500 TL
Dişi Köpek Kısırlaştırma: 725-1100 TL
Kedi Sezaryan: 660 TL
Köpek Sezaryan: 880-1200 TL

İlgili Makaleler

44 Yorum

  1. Benim terrier köpeğim var. Göz yaşı bezleri dışarı çıktı. Onun için ameliyat olması gerekiyormuş. Bunun fiyatını öğrenebilir miyim?

  2. Maşallah, sözde veteriner hayvan dostu, hayvan sever bu fiyatlar ne böyle? Bu memlekette hayvanlar neden ölüyor, neden sahipsiz kalıyor belli oluyor. Biraz insaf hayvan beslemek zengin işi olmamalı…

    1. 5 sene tıp fakültesi öğrencisi gibi ders gördükten sonra hak ediyorlar, adamlar da ekmek parasının peşinde. Sanki insan doktorları insanları çok sevdiği için mi doktor oluyor?

      1. Veterinerin hakedişini konuşmuyoruz tabi ki emeğinin karşılığını bulmalı. Öğretmende, hemşirede, mühendiste 4 yıl okuyor; hak ettiğini buluyor mu bilmem. Söz konusu hayvan beslemek zengin işi olmamalı demişler, kesinlikle bu bir lüks değil çünkü; hayvanlarla yetişen çocukların ruh sağlığı bir tık daha güçlü, daha mutlular her eve bir hayvan diyemiyoruz. Bir veterinere maaşımın tümünü bırakmam gerekiyor. Enfeksiyon sebepli 15 günlük tedavi için nasıl baksın herkes… Ya körü körüne veterinersiz bakar bakan yada zengindir dişine dokunmaz.

        İnsanların doktoruna nasıl devlet katkı sağlıyorsa buda öyle olmalı esasında… Büyükbaş, küçükbaş, pet, sokak canlısı düşününce bunlarla iç içe yaşıyoruz. Devlet bunu sağlamalı her ile bir hayvan hastanesi şart! Sağlık ücretsiz olmalı biz dönemin en pahalı sağlık hizmetini kullanıyoruz. En azından hayvanlarımız içinde devletin hastaneleri olmalı. Rahatça, düşünmeden gidip muayenesini, aşısını cüzi miktarlarla karşılayabilmeliyiz.

      2. Doktorlarla mukayese olmaz, ha onların da çok paragöz, kasap olduğu bir gerçek ama veteriner işi başka. Veteriner dükkanına gir bak, pire tozundan, kedi kumuna, şampuandan, kil temizleyicisine aklına ne gelirse satışta. Ekmek dediğinde kardeşim mesela erkek kedi kısırlaştırma 300 TL yahu 5 dakika sürmüyor niye diyorsun dikiş ipliği çok pahalı diyorlar. Duyanda kedi başına 1 metre harcadı sanır bu kadar olmaz. Rakamlar çok yüksek, bir dişi kopek kısırlaştırma 750-1000 TL ondan sonra sokaklar niye köpek dolu deniyor. Belediye veterineri işe karışınca veterinerler itiraz ediyor, vay bizim ekmek paramız (ne çok ekmek yiyor bu adamlar) ne olacak diye. Veterinerlerin çoğu tüccar ve terzi olmuş, dükkanlar uygun değil, ufak, pis, kokuyor, birde alt katta, yıkama, ameliyathane, otel hizmeti vs. bu mudur hayvanlara sağlık hizmeti? Pet shop, veteriner bir arada, dükkanın yarısı mama deposu, denetimsiz bir sürü mama nedir ne değildir belli değil, marka mamalar ise el yakan cinsten. Çoğu veteriner yeni gelişmelerden habersiz kesip biçiyor, bilgilerini yenilemiyor. 3 gün bir kongreye katılıyor hemen tabela duvara sanki o konunun uzmanı oldu. Sıkı bir denetim olsa çoğu kapanır, meslekten men edilir. Birde arka bahçeye üstü kapalı bir yer 6 tanede kulübe al sana köpek oteli. Sinek ve bok içinde, sağlıklı köpek hasta olur. 5 değil 15 senede okusan kendi mesleğine, hastaya saygı duymayan insanlardan Tanrı; hayvanları da bizi de korusun! Tavsiyem internette hayvanın sağlığı ve tedavisi konusunda biraz bilgi sahibi olmadan veterinere gitmeyin, bilinçli olun.

      3. O kadar bizden para alıyorlar. Elektrik, su, doğalgaz faturası… Bizim sağlığımızı geçtik ama hayvanlara karşı bari biraz insaf bu fiyatlar ne öyle?

    2. Bak hocam veteriner hekimlik öğrencisi olarak söylüyorum bu 5 yıl inanın tıp fakültesinden daha zor geçiyor. Ben burnumu kaldırmadan ders çalışıp bir şeyler başarıp bunu öğreniyorsam ve bana bir can emanet ediliyorsa bu değil operasyonu 15-20 dakika 5 dakika bile sürse bu büyük bir bilgi ve pratik birikimi ile oluyor. Bu meblağları özel hastahanelerde istedikleri zaman kendi canınız için seve seve veriyorsunuz peki minik dostlarınız da bunu hak etmiyor mu? Sürekli tıp fakültesi ile karşılaştırıyorsunuz lakin isterseniz kaç yaşınızda olursanız olun bir veteriner fakültesi okumayı deneyin. Çok değil birinci sınıfın derslerinden illallah edip de bırakan onlarca arkadaşım var.

      1. Minik dostlarınıza dediğiniz cümleye hitaben yazıyorum. Sizin yazdığınız o sağlık ocakları bizden kontrol, muayene başına 5 TL alıyor. Peki minik dostlarımızın kontrolüne ne kadar alıyorlar! Muayeneye ne kadar alıyorlar! A pardon ne kadar alıyorsunuz beyefendi! Muhabbeti kıçınıza çekmeyin. Bizim istediğimiz, bize sunulan sağlık ocağı yönteminin minik dostlarımıza da sunulması. Yukarıda arkadaşın da belirttiği üzere…

      2. Fakültenin çok zor gelmesinin sebebi çok düşük puanla öğrenci alması, dolayısıyla sınav sonucunda veterinerlik fakültesine giren öğrencilerin çok düşük kapasiteli olması. Biz diş hekimliği fakültesine, tıp fakültesine ful matematik yaparak giriyoruz. Siz veterinerlik fakültesine kaç soru yaparak giriyorsunuz? Öğrenme kapasitesinde elbette fark olacaktır. Fizik bölümüne de zor denir aynı sebepten. Ama fizik bölümünden bize gelen hocalar aynı soruları bize sorduğunda sınavdan kalan bile olmaz. Daha mantıklı açıklamalar yapmalısınız bence. Tabi bu da zor olabilir ayni sebeplerden. 🙂

      3. Çıkardılar puanları diyelim mezun olduğunda 2500 ile iş bakıyorlar. Koskoca veteriner hekime 2500 lira teklif ediyorlar. Bütün bunların sebebi hayvanları sevmenizden çok bilinçaltınızda hayvan sağlığına insan sağlığı kadar değer vermemenizden, bir serum yedim 240 lira, dişçiye gittim diş taşı temizliği 300 lira… Lan Allah’ın cezaları kedinize bir aşının fiyatını çok görüyorsunuz.

      4. Gamze hanım düşük puan dediğiniz veteriner fakültesine 1. giren arkadaşım 23 bin, ben 35 bin ile girdim. En düşük giren 70 binle kapattı. Kaldı ki tıp ile kıyaslıyorsanız, tıpta sadece insan görürken biz burada en az 5 hayvan ve insan ile karşılaştırmalı olarak eğitim görüyoruz. Anlayacağınız üzere tıptan daha yoğun derslerimiz var. Sizin anlamanızı beklemiyorum zira o kapasitede olsanız bunları yazmadınız. Ayrıca öğretmenler vs. hak ettiğini alıyor mu denmiş gayet herkes hak ettiğini almayın hiç endişelenmesin kimse yastığa başını rahat koyamayanlar düşünsün. Ben o kadar verdiğim emeğin karşılığını alabildiğim kanaatindeyim, kaldı ki sadece para boyutundan bakmak hiç doğru değil. Bizler hayat kurtarıyoruz, üstelik konuşamayan dersini bile anlatamayan canların hayatlarını kurtarıyoruz. Bu ne kadar zor bir şey, bir düşünün isterseniz…

    3. Belediyelerin yerleri var, sokak hayvanlarına ücretsiz bakıyorlar. Ayrıca barınaklar var, hayvanlara bakılıyor. Evine hayvan aldıysan o senin artık evladın oluyor. Nasıl ki evladın hasta olduğunda hiçbir şey esirgemeden bakarsın hayvana da bak bir zahmet! İlla hayvan bakmak için yumurta mı vermesi lazım, süt mü, et mi vermesi gerekir! Bir hayvanın bakımı ne kadar tutar senelik aşıları var. Birer hafta arayla 300-350 TL tutar, 2 ayda bir iç ve dış parazit hapı var. Bunun dışında iyi bir tam profesyonel mama ile beslersen yanına da erikli içme suyunu koyarsan, evin sıcak ve korunaklı olursa hayvanların bağışıklık sistemleri çok güçlü olduğundan fazlaca hastalıklara maruz kalmazlar ve sana bir yükleri olmaz. 19 tane kedi bakıyorum, bu dediklerimi uyguluyorum hepsi tığ gibi maşallah. Hayvan beslemede yapılan yanlışları sizlere yazmak çok zaman alır ancak en büyük yanlışı yazayım onlara beslenme konusunda biz insanlar gibi muamele yapıyoruz; makarna, pilav, ekmek ile besliyoruz daha sonra mamalarına harcamaya korktuğumuz parayı tedavilerine harcıyoruz. Parazit ve aşı uygulamalarını geciktiriyoruz. Hasta olduklarında kendiliğinden geçmesini bekliyoruz, zaman kaybediyoruz ve tedavisi daha uzun sürüyor masrafı da artıyor bunlara dikkat etmiyoruz. Veterinerlerin de işletmekte olduğu kliniklerinin masrafı, çalışanlarının masrafı vs. masrafları var. Sonuçta her emeğin bir karşılığı var, veterinerlerden işi ticarete dökenler yok mu tabi ki var ancak çoğu, ekseri geneli hayvanları sevdikleri için bu işi yapıyorlar. Sevmeyen bu mesleği yapamaz, dayanamaz o kokuya, toza, kuduz olma riskine vs. Sizlere farkındalık olsun diye konuyu uzattım aslında bu meslek ile ilgili o kadar konuşulacak konu var ki sayfalar yetmez, neyse…

  3. Hayvan doktoru ile insan doktoru bir değil ve 5 sene parası için değil, hayvanları sevdikleri için okuyorlar.

    1. Merhaba, golden retriever sahiplendim. Aşılarını yaptırdım ve somonlu mama yedirmemi söyledi aldığım kişi ve 3 yaşında aşıları, iç ve dış parazit hariç yılda 1 sefer dedi. Ama veteriner karma aşıyı ikinciyi vurmak için çağırdı ve barınaktan almış gibi barınak da yaşayanların aşısını uygulayacağız dedi.

  4. Biz de yeni bir sokak kedisi sahiplenmiştik, bir veterinerin yanlış bilgilendirmesi ve uygulamaları nedeniyle oğlumuz ağırlaşınca gece çaresiz bir şekilde Arlen Veteriner Kliniği’nin kapısını çaldık. Ollie’mize serum taktılar o gece orada kaldı, zor da olsa kurtarma çabası gösterdiler. Ancak oğlumuz melek oldu. Bu süreçte bizden para almadılar. Buradaki iki genç içleri sevgi dolu gençler, bizi ikinci deneyimimize yüreklendirdi. Şimdi Feliks’imizin tüm rutinlerini gönül rahatlığı ile onların takibinde. İyi ki onlarla tanıştık, tüm veterinerleri genelleme yapmayın. Teşekkürler.

    1. Ya evet benim ve diğer insanların hayvanları tedavi ettirmek için dünyaları ödemesinden belli. Dışarıda bir sürü hayvan var tedavi edilmeyi bekleyen al iki hayvan götür bakalım veterinere kaç para ödüyorsun. İki sokaktan bulduğum hasta öksüz yavru için toplamda 600 lira ödedim. Herkesin bütçesi farklı hadi ben yapabildim. Ya diğer insanlar ne olacak. Bir hastane şart daha makul fiyatlarla çalışacak ve daha çok cana ulaşacak. Severek okumuşlardır belki ama çoğunun nihai sonuçta iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. İnanılmaz derecede pahalılar. Bir cana değmez mi değer tabi ama karşılayabilene ki oda bir yere kadar yetişir o kadar can var el bekleyen…

      1. Tuğçe Hanım, düşüncelerinize aynen katılıyorum. Bende yaşadığım bölgede yıllardır sokak canlarını gönüllü olarak beslemekteyim. Üstüne üstlük kış aylarında sahil yollarında aç kalan canlar için hafta sonları yollara düşüyorum onları elimden geldiğince besleyebilmek için. Tek başıma. Hiçbir destek olmaksızın. 3 tane kör kedi var. Sokaklardan alınıp evdeler. En son 6 temmuz gecesi caddede araba çarpmış bir yavru kediyi aldım. Yol ortasından. Almasan bir başka araç gelip ezecekti. Fakat o yavrucak nefes almaktaydı, ölmemiş, aldım. Gecenin bir vakti 7/24 bir veterinere gittim. Kapısından içeri girip çıkmam daha o gece 300 TL’ye mal oldu. Ertesi gün sokak canlarına indirim yapan bir başka veteriner buldum. 10 gün tedaviye gidip-geldim. Yıllık iznimi yollarda geçirdim. Bir cana yardım için. Halen uğraşıyorum ve şuana kadar 750 TL masrafım oldu. Hadi buna ödeyebildim. Başka diğer masrafları kısarak. Fakat nereye kadar? Çok yalnızız ve sokak canları çok zor durumda.

  5. 8 yıllık dişi köpek sahibiyim sırf şu veteriner fiyatları yüzünden bir veteriner kadar bilgiye sahip oldum. Bu kadar acımasız nasıl olunabiliyor. İlkokuldan beri kendi harçlığımla köpek büyütmeye çalışıyorum. Yeri geliyor doktora götürmem gerek artık diyorum ve bütün haftamın yemek harçlığını bir muayene veriyorum kaldı ki çoğunun pek bir şeyden anladığı da yok. Benim gözüm kesiyor anlayabiliyorum ayağına diken batmış üstüne basamıyor ama veteriner 50 TL almak için kas gevşetici vuruyor köpeğe.

    1. İnternetten dolma bilgilerle bilgi sahibi olacağını mı zannediyorsun? Biz burada 5-6 yıl eğitim alıp dirsek çürütüp kafa patlatıyoruz. Biraz saygı ve haddinizi bilin. Hasta için doğru anamnez verin, köpeğe neyin var diyemeyeceğimize göre siz yönlendireceksiniz veteriner hekim müneccim değildir.

  6. Yavru terrier cinsi köpek aldım eve geleli 1 hafta anca oldu. Köpek şu an diş çıkarıyor ama çok fazla halsiz, yemek yemiyor ve kusuyor. Dışkısında kana rastlamadım ve dışkısı da zaten tam ishal gibi değil ama cıvık. Ne yapabilirim? Veterinere gidecek param yok, öğrenciyim lütfen bilenler yardım edebilir mi? O yerde hareketsizce yattıkça benim içim acıyor.

    1. Her türlü marketten bulabileceğiniz uygun fiyatlı yaş mama ile 20-25 gün arası beslenmesini gerçekleştirin. Eczanelerden yaptırabileceğiniz gliserin iode adı verilen çözeltiden satın alıp günde 2 kez dişlerine damlalıkla sıkın. Geçene kadar devam edin herhangi bir zararı olmaz, her hangi bir ağız kokusu duyduğunuzda diş dökme döneminde ağız içi yaralanma ve iltihaplarda kullanabilirsiniz.

    2. Ablacığım kedilerime uyguladığım tarifi vereyim. İshal olduklarında patatesleri dilimleyip tencereye koyuyorum, pirinç de ekliyorum. Daha iştahla yemesi için yağsız tavuk göğsü koyuyorum. Hiçbir şekilde bu karışıma yağ ve tuz koymayacaksın. Bunları kaynat sonra blender ile çek ve önüne koy ya da şırıngayla ver. Sıkça vermeye çalış. İlaç olarak Diafuryl kullan, sana serum tarifi de vereyim. 2 litre suya 1 yemek kasığı şeker sonra 1 çay kaşığı tuz koy. Çalkala güzelce şişeyi, bunu şırınga ile sıklıkla içir. Benim dokuz yada on kadar kedim var. Hemen hemen her hastalıklarında bu serumu yaptım ve kullandım. Köpek olduğu için biraz daha fazla içir, canlanacak yarım saate göreceksin. Bize takılan serumda bu zaten. Allah şifasını versin inşallah.

  7. Kedimiz pencereden düştü ve dışkısında kan vardı. Veterinere götürdük ve iç kanama önlemek için iğne yaptı, röntgen çekilecek ve 1 gün yoğun bakımda duracak, sadece bunlar için 750 lira aldı. İç kanamanın önlenmesi için 3 gün toplamda 6 kez iğne olması gerektiğini söyleyip sorumluluğu bize bıraktı. Daha önce başına bu gelen var mı? 3 gün iğneyi olması gerekiyor mu?

  8. Merhabalar! Sokakta bir kedi buldum ve 1 aylık tahminim. Sürekli ishal. İç paraziti olduğunu gördüm fakat 1 aylık olduğu için aşı yaptıramıyorum. Strath şurup alacağım eczaneden, 0.2-0.3 cc vereceğim ama bunu günde kaç kere ve ne kadar süre tekrarlayacağım? Başka önerileriniz var mı? Uygulamam doğru mu?

  9. Veterinerlikte normal hastane gibi hastane kurulup doktorlar gibi devlete bağlı çalışmalı bence. Sokak hayvanları için belediyelerin veterinerlik bölümleri yeterli olmuyor. Bizlerde o kadar parayı karşılayamayacağımız için telef oluyor hayvanlar, hastalıklar yayılıyor.

  10. Veterinerler çoğaltılmalı, hayvan hastanesi açsın devlet… Lütfen birileri duysun artık sesimizi…

  11. Bir köpek sahiplenmeyi düşünüyordum ama artık vazgeçtim. Eğer köpek hastalanırsa bu masrafları normal gelirli bir aile karşılayamayabilir.

  12. Gerçekten veteriner fiyatları yüksek, en azından bizim veterinerin… Kedimi kısırlaştırmak istiyordum 450 TL fiyat verdi. İnsanların hayvan sahiplenmemesinde en önemli sorun bu bence. Bakımları kolay ama aşı ve diğer sağlık sorunları oldukça pahalı.

  13. Bu listedeki fiyatlar uygun ama bunların yüksekte olanları var. Onları şikayet mi edeceğiz? Bu listeden daha fazla fiyat sunuyorlar, bizi keriz mi sanıyorlar acaba?

  14. Ben aşısını yaptıramıyorum veterinere doğru düzgün hiç gitmedim ve arkadaşlar tavsiyemdir o kadar kıl kuyruk olmayın gidin devletin Tarım İl Müdürlükleri her aşıyı yapabiliyor kuduz aşısı 4 TL mesela ben orada düzenli olarak yaptırıyorum, dün ilk defa veterinere gittim sağ bacağın arkasında ur çıkmış muayene etti 70 TL istedi ve dedim ki dalgamı geçiyorsunuz. Aşısına para vermiyorum buna mı vereceğim baştan söyleseydiniz ya 18 yaşında köpeğim veteriner nedir bilmez!

  15. Sokakta sahipsiz bir kedi buldum ve eve getirdim. Yıkadım, dış parazit vardı, pire ilacı aldım petshoptan ve söylediği gibi uyguladım. Yavrunun ağzından yarım ile tahmini bir saat kadar köpük gelmeye başladı. Şimdi ise kesildi, köpük gelmiyor. Veterinere getireyim dedim ama fiyatları görünce de gerçekten şok oldum. Durumum iyi olsa hiç düşünmem getirirdim ona imkanım dahilinde bakmaya çalışıyorum. Şimdi sokakta bırakarak mı yoksa eve alarak mı daha faydalı oldum sana küçük içim içimi yiyor. Arkadaşlar ona kedi maması aldım son paramla ben ne yapmalıyım? Gerçekten çok endişeleniyorum bu yavrucağa…

  16. Küçük bir kaplumbağam var kabızlık problemi yaşıyoruz bunun veteriner hekime gitmeden bir tedavisi yapılabilir mi? Ya da veteriner hekim nasıl bir tedavi uygular? Bu konu da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

  17. E-5’de yavru bir kedi buldum. Araba çarpmış tam yolun ortasında poşet sandım önce ortalayıp üstünden geçecektim ki kedi olduğunu fark edip durdum. Elime almak isteyince kaçmaya başladı. Ön patisine basamıyordu neyse yakaladım götürdüm veterinere, isim vermeyim Pendik’in en gözde veterinerlerinden birisi. Kendisi bakmadı, stajyer midir nedir genç bir çocuk ukala tavırlarıyla bu felç olmuş kolunu bilekten ampute etmemiz lazım yoksa yere sürter iltihaplanır ve ölür dedi. Fahiş bir fiyat çıkardı, para durumum müsait olsa yaptıracaktım neyse ki param yoktu, iç ve dış parazit ile antibiyotik verdi. Bir hafta sonra kedi yürümeye başladı. Hiç yoktan kedinin kolunu kesecekti, sonuç olarak herkes ekmeğinin peşinde ama böyle para kazanmak olmaz. Her iste olduğu gibi veterinerlerde de sahtekar var ama biraz daha fazla çünkü aynı dilenciler gibi insan vicdanını kullanıyorlar. Kediye bunu vurmazsak lösemi olur, bunu vurmazsak AİDS olur. Yakalamış ya beni o günkü satış kotasını doldurdu, nasıl olsa yarin başka enayi gelir. Sonuçta 190 TL’de paramı aldı birde indirim yaptığını söylüyor. Artık ben yolda bulduğum hayvanı veterinere nasıl götüreyim. İç ve dış parazit ile bir antibiyotikten 190 TL alan başka tedaviler için kim bilir kaç para alır. Sonra iki kedi daha buldum hep bana rastlar zaten 153’ü aradım sağ olsunlar hemen adrese geldiler aldılar kediyi biz iyileşince geri getirip bırakırız dediler. O iki kedi de öldü haber bile vermediler ki ulaşmaya çalışıyorum yok su saatte ara, öbür gün arıyorum şuan bilgilendirecek kimse yok zorla ulaşınca da, o kedi maalesef oldu diyorlar. Anlayacağınız hayvan severler şaşırmış durumda ne yapacağımızı bilemez olduk, biz kime güvenelim? Biraz vicdan…

  18. Ben bir sitede dışarıda yaşamaya çalışan kedilere bakıyorum. Yazık ki çok çabuk çoğalıyorlar dişileri kısırlaştırmak istiyorum. Sokak kedilerine biraz indirim yapmanız mümkün mü acaba?

  19. Merhaba, Ankara’da oturuyoruz ve 5 yaşında bir kızımız var. Dişi tekir kedi sahiplendik 2 buçuk ay önce. İlk aşıları yapılmıştı, ikincisini yaptıramadık, yalnızca dış parazitini yaptık. Ancak kızgınlık dönemine girdi, yaklaşık 3 haftadır artan oranda huzursuzluğu var. Gece kendisi de uyumuyor bizi de uyutmuyor. Hem ona hem de kendi halimize üzülüyorum. Kısırlaştırmamız gerekiyor ama maddi durumumuz bunu yapmaya yeterli değil. 400-450 TL gibi bir fiyat veriyor veterinerler. Ortalamanın üzerinde kalitede bir mama ve iyi bir kum alıyoruz ancak daha fazlası bizi çok sıkıntıya sokuyor. Ankara’da ücretsiz kısırlaştırma yardımı alabileceğimiz bir yer var mıdır? Sincan’da oturuyoruz.

  20. 8 aylık kedimin yaklaşık 2 aydır burnu akıyordu. Veteriner önce hafif bir antibiyotik uyguladı. İlaç ve muayene 115 TL tuttu. Şimdi burun akıntısı geçmediği için tekrar götürdüm. 2 röntgen ve 5 gün enjeksiyon uygulanacak 75 liradan 2 adet 150 TL ve 5 günde enjeksiyon her biri 60 TL toplamda 300 TL, anlayacağınız bu nasıl bir uygulama kedinin sadece burnu akıyor diye harcadığımız para 600 TL’yi buldu. Sonrada hayvan sevin, bakın, sahiplenin diyorlar. Veterinerler artık kendilerine gelsinler. Bu nasıl bir uygulama, hayvan sevmek sahiplenmek lüks bir şey olmamalı.

  21. Burada herkes veteriner hekimlere laf söylemiş de o klinikler nasıl işleyecek arkadaşlar. Tedavilerin hepsinin makinelerde belli bir birikimi ve ücreti var. Size kalırsa tüm tedaviler 1 TL olsun, hayvanlarda insanlar gibi can, canları önemli tabi. Ş****sizlik yapıp olmayan aşı ve bazı uygulamalar yapan hekimlerin de Allah belasını versin diyorum. Bu konuda da size katılıyorum.

  22. Veteriner arkadaşlar hiç kusura bakmayın fakat çoğunuz bu işi sadece ve sadece ticaret için yapıyorsunuz. Gece kedim çok rahatsızlandı ve veterinerimi aradım gece sadece muayene etmek için 350 TL alıyoruz dedi. Sorunu anlatınca sabahı bekleyebilir dedi. Sabah 5 günlük enjeksiyon, bir kan tahlili ve tırnak kesme 550 TL, 5500 TL’de dense tabi ki ödeyeceğim fakat herkes bu paraları ödeyemez ve bu durumda dostlarını tedavi ettiremiyorlar. Hayvanları sahiplenin çocuklarınız bu minik dostlarla büyüsün diyorsunuz iyi güzelde bu şartlarda nasıl olacak? Lütfen sizde bu mesleği birazda minik dostlarımızı düşünerek yapın ki gece hastalandıklarında zor durumda kalmayıp sorunlarını çözelim.

  23. Yok arkadaş yok hayvan sahiplenmekte zor. Köpeğimi araba çarptı, ayağı kırılmış 2.500 TL istediler. Durumunda olmayan insan ne yapacak o hayvana yazık değil mi? Elimden geleni yapmak istedim, bu kadar para istenir mi? Yazık günah be, artık fiyatlara bir çözüm yolu bulun yeter.

  24. 2 aylık Shih Tzu (Şitsu) cinsi köpeğimi kanlı ishal nedeniyle veteriner kliniğine götürdüm. Serum takviyesi ile daha oracıkta hayata döndü lakin gece yine ağırlaştı ve bir telefon ile veteriner kliniği açtı, 1 haftayı atlatması halinde hayata tutunacağını söyledi. 3 gün boyunca günde 2 kez serum bağladı ve klinikten bir toz ilaç verdi su ile karıştırıp şırınga ile ağırlaşınca ağzına enjekte etmemi istedi. 3 günün sonunda maalesef köpeğimi kaybettim. Can çekişir vaziyette köpeğimi götürdüğümde veteriner arkadaşın o serumu taktığı gibi sedyeden bir şey yokmuş gibi ayaklandığında ki mutluluk hiç bir bedel ile ölçülemez. 3 gün boyunca gece gündüz demeden köpeğim ile ilgilenmesine rağmen tek kuruş para talep edilmedi. Kurtulsun para sonraki iş dedi. Var olsun ve tüm meslektaşlarına örnek olsun önce can…!

  25. Sokaktaki kedi yavrusunun gözünü kendim iyileştireyim diye götürdüm, sadece ilacı değiştirip damla verdi. Ücreti 150 TL ve ilaç parası. Ben parasında değilim. 50 TL al ben 3 kedi getireyim. Gene aynı parayı kazan. Sonuçta 3 dakikanı harcıyorsun. Allah bu veterinerlerin gözünü doyursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu