Pakistan Papağanı Özellikleri

Bu papağan türünün latince adı Psittacula krameri’dir. Papağangiller famişyasının bir üyesidir. Pakistan papağanı, yeşil papağan veya küçük iskender papağanı isimleri ile de bilinir. Doğal olarak şehirlerde yaşamaya adapte olmuş ve küçük sürüler halinde şehirlerde yaşayabilen türlerden birisidir. Ülkemizde de doğal yaşamda bazen görebiliriz. İskander papağanı ile karıştırılmalarına rağmen bu papağan türü iskender papağanına göre daha küçük yapıdadır ve bazı detay farklılıkları da vardır.

Genel Özellikleri

Tüyleri yeşilin çeşitli tonlarındadır. Gagaları ise kırmızı renklidir. Dişilerde boyunda herhangi bir band yokken erkek olanların boyunlarında siyah boyun halkası ve pembe ense bandı vardır. Ortalama boyları kuyruklar dahil 40 cm civarındadır. Kanatlar ise açıldığında yanlardan yine 40 cm civarında bir boya sahiptir. Ağırlıkları ise 300-400 gram arasında değişir. Doğal ortamlarında ağaç kovuklarına yuva yaparlar. Hızlı uçarlar ve uçarken sesler çıkarırlar. Ortalama yaşam süreleri 15 ile 30 yıl arasında değişmektedir.

Konuşma ve Evcilleşme Özellikleri

Aslında ev ortamında bakılması ve eğitilmesi zor bir papağan türüdür. Konuşma yeteneği ise diğer birçok papağan türüne göre çok azdır. Bu nedenle çok sıkı bir eğitim verilmesi gerekir ki konuşsun. Kısacası eğitimi ve konuşması zor bir papağan türüdür.

Beslenme

Doğal ortamlarında tohumlar ve çeşitli meyveler ile beslenirler. Yine evde beslenenlerde aynı diyet uygulanabilir. Normal tohum ve tahıllı yemler ile beraber meyve ve sebzeler ile destek sağlanabilir.

Cinsiyet Ayrımı

Erkek olanların boyunlarında siyah bir boyun halkası ve pembe ense halkası vardır. Dişilerde bu yoktur.

Tavsiyelerimiz

Pakistan papağanı bakımı, eğitilmesi zor bir papağan türüdür. Büyük bir ilgi ile ancak istenilen seviyede eğitim alabilir. Bu nedenle gerçekten ciddi anlamda ilgilenecekseniz bu türü almanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde başka türlere yönelmeniz daha doğru olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu